A cute restaurant with view upon the sea port, where service is valued…. What else? Not much indeed, especially since the food is really good!

Un joli restaurant avec vue sur le port, où on valorise le sens du service… Que demander de plus? Pas grand chose en effet surtout que les plats étaient vraiment bons!

Gabriel5.jpeg

Largely and wisely advised by one of the owners, we shared the grilled calamari with its vegetables millefeuille as a starter, followed by scallops just seased to perfection on top of a sweet potato mash bed (18€) and the duck magret covered in a melted Saint Marcellin (19€) for my fellow eater. I finished with the roasted nectarines with yogurt ice cream, light, savory, just yummy. We’ve been whatsoever very well advised regarding the wine, which was an entry price wine by a local producer served by glass or half bottle.

Gabriel3

Longuement et justement conseillés par un des patrons, nous avons partagé le poulpe en entrée avec son millefeuille de légumes suivi de saint Jacques cuites à la perfection sur une mousseline de patate douce (18€) pour ma part et du magret de canard chapeauté d’un saint Marcellin fondu (19€) pour mon accompagnant. J’ai fini sur les nectarines rôties avec la glace au yaourt, léger, parfumé, un vrai délice. Nous avons qui plus est été très bien conseillés sur le vin avec une option au verre ou au pichet sur un vin local entrée de prix.

Gabriel8.jpeg

The bill stands medium high if you want to indulge but remains very much affordable for such a nice address where people actually value restaurant ownership – 88€ for 2 with 2 cocktails, 1 starter, 2 mains, 1 dessert, 1 coffee and two wine pichets.

Gabriel9

La note est dans la tranche haute si on veut se faire plaisir mais reste tout à fait abordable pour une si jolie adresse où on fait la par belle au métier de restaurateur – 88€ pour 2 avec 2 cocktails, 1 entrée, 2 plats, 1 dessert, 1 café et deux pichets de vin. 

Gabriel1

Make sure you make a reservation (either 7:30pm or 9:30pm) and ask for a table on the terrasse, although all he tables are actually on the “terrasse” as it uncovers once the sun has set. We preferred enjoying the last sun rays on one of the two tables directly outside on the seafront for a more quiet experience, what a treat!

Pensez à réserver (19h30 ou 21h30) et à demander la terrasse en sachant que toutes les tables sont “en terrasse” vu que celle-ci se découvre une fois le soleil couché, nous avons préféré profiter des derniers rayons du soleil à une des deux tables donnant directement sur le front de mer pour plus de tranquillité, un délice! 

Saint Gabriel
334 avenue de la République 83000 Toulon (on the port/sur le port)
Tel: (+33) 4.94.09.32.82
Open everyday 9am to 10:30pm
Ouvert tlj de 9h à 22h30