Here comes the sushi lover again, but most of all I love the California maki, which isn’t exactly what you’d call the original Japanese delicacy but, anyway… California maki lovers, go to Blueberry Maki, this trendy Parisian restaurant specializing in California maki. It’s a little pricy (count 35-40€ if you really want to live the experience fully) but it’s really really good.

Enter the (totally superficial) trendy-chic atmosphere of Blueberry Maki and enjoy the cosy and colorful setting, starting with one of their divine sake based cocktails. Then, start picking your makis! I think the best option is for you to share meals so you can try out many different ones. I particularly love the Unagiii because it’s particularly inventive but also because the eel makes it so typically Japanese: grilled eel, shrimp tempura, avocado, flying fish eggs, smoked bonite… The Little Miss Yuzu also remains one of the best, perfectly embodying the California-meets-Japan concept: Salmon tataki, raspberry, mango, yuzu. Indeed the whole idea is that you don’t eat just the regular California Maki but a reinvented one with audacious ingredients such as truffles or mozzarella! Case in point: Rackham le Rouge perfectly combining shrimp tempura, marinated tuna, black truffle, cucumber, spicy mayo et flying fish eggs, a foodie-bomb worth killing!

Of course, for those who want to stay on the safe side, sushis, sashimis and chirashis are also available but given the higher price point, I think you can get that anywhere else and this is not definitely not the place to get that kind of stuff. Such a shame to miss the amazing Makis anyways!

Et voilà l’amoureuse du sushi qui revient! Avant tout, j’aime les maki California , pas tout à fait le plat typique made in Japan mais bon… Aficionados du maki California, filez chez Blueberry Maki, un resto Parisien trendy se spécialisant dans le maki californien. C’est un peu cher oui (comptez 35 à 40€ pour vivre pleinement l’expérience) mais c’est vraiment vraiment bon.

Pénétrez l’atmosphère trendy-chic (totalement superficielle) de Blueberry Maki et laissez vous porter par l’ambiance cosy et colorée tout en sirotant un de leurs divins cocktails à base de sake. Puis, lancez vous dans le choix de vos makis! Pour moi, la meilleure option reste de partager vos makes à plusieurs, histoire de pouvoir goûter un max d’options. J’aime tout particulièrement le Unagiii pour sa créativité et aussi parce que l’anguille le rend si typiquement japonais: anguille grillée, tempura de crevettes, avocat, oeufs de poisson volant, bonite fumée… Le Little Miss Yuzu demeure également un must, incarnant parfaitement le concept de la Californie-rencontre-le-Japon: Saumon tatami, framboise, mangue, yuzu. En effet, l’idée ici n’est pas de manger des California Maki “classiques” mais une version réinventée avec des ingrédients complètement inattendus tels que la truffe ou la mozza fumée! Illustration: Rackham le Rouge alliant à la perfection tempura de crevette, thon mariné, truffe noire, concombre, spicy mayo et œufs de poisson volant, une bombe à se damner! 

Evidemment, pour ceux qui veulent se la jouer safe, vous aurez toujours l’option sushi, sashimi, chirashi mais vu le prix ce serait quand même bien dommage de commander quelque chose d’aussi mainstream ici et surtout de passer à côté des délicieux Makis!

Blueberry Maki
6 rue du sabot
75006 Paris
01.42.22.21.56
Open Tuesday to Saturday, lunch and dinner
Ouvert du mardi au samedi, midi et soir
Official website/Site officiel here

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