I heard there’s this big thing going on with the crumbcake right now so I thought I should share with you my Berry Mix Crumbcake recipe, another one of these all American amazing recipes I’m crazy about. It’s amazingly soft and yummy and, even better, it works with berries of your choice! I use a mix of frozen berries which always turns out perfectly!

Il parait qu’il se passe un truc avec le crumbcake en ce moment donc je me suis dit qu’il fallait que je vous partage ma recette de Crumbcake aux fruits rouges, encore une de ces petites merveilles américaines comme on aime. C’est ultra moelleux, c’est délicieux et en plus ça marche avec toutes sortes de fruits rouges! Pour ma part j’utilise une mélange surgelé, ça marche à merveille!

Cc11

Ingredients

Streusel:
1 tsp cinnamon
¼ tsp salt
1 cup flour
6 tbsp butter at room temperature
¼ cup brown sugar

Cake:
1 ½ cup flour
1 ½ tsp baking powder
¼ tsp salt
¾ cup sugar
4 tbsp butter at room temperature
1 egg
1 tsp vanilla extract
⅔ cup milk
5 cups berries mix (blueberries, raspberries…)

Ingrédients

Streusel:
1 cc canelle
¼ cc sel
1 cup farine
6 cas bearer température ambiante
¼ cup sucre roux

Gateau:
1 ½ cup farine
1 ½ cc levure
¼ cc sel
¾ cup sucre blanc
4 cas beurre à température ambiante
1 oeuf 
1 cc extrait de vanille
⅔ cup lait
5 cups de fruits rouges mélangés (myrtilles, mûres, framboises…)

Crumbcake2

How To / Comment on fait

Prepare the streusel: mix cinnamon, salt, brown sugar and flour. Cut in the butter by mixing with your hands until you get fine crumbs. Squeeze bits of the mixture to form large clumps. Refrigerate until ready to use.

Préparez le streusel: mélangez la cannelle, le sel, le sucre roux et la farine. Ajoutez le beurre en mélangeant avec vos mains jusqu’à obtenir une texture de crumble. Pressez quelques lots pour former des plus gros amas de crumble. Mettez au réfrigérateur jusqu’à ce que vous l’utilisiez.

Preheat oven to 350°F. Butter a 10 inch springform pan and dust with flour. Tap out the excess.
Préchauffez le four à 350°F. Beurrez un moule rond de 25cm de diamètre et tapissez de farine. Enlevez l’excès.

Mix flour, baking power and salt. In another bowl, beat butter and sugar until light in color and fluffy. Still beating, add egg and vanilla. Add half of the flour mixture. Then, add the milk and, to finish, the rest of the flour mix. Beat until it is all well combined. Stir in the berries carefully. The idea is not to crush te berries into a purée!

Mélangez la farine, la levure et le sel. Dans un autre bol, battez le beurre et le sucre jusqu’à ce que le mélange éclaircisse et que le mélange devienne crémeux. Toujours en battant, ajoutez l’oeuf et la vanille. Puis la moitié du mélange de farine, puis le lait, puis le reste du mélange farine. Battez jusqu’à ce que tout soit bien mélangé. Ajoutez les fruits rouges en mélangeant avec délicatesse. L’idée n’est pas de faire une purée de fruits rouges!

Crumbcake

Transfer to the prepared pan and sprinkle the streusel over the batter. Bake 1 hour, until tester comes out clean. Cool for 10min before removing the sides of the pan. Let it cool a little before serving.

Versez le mélange dans votre moule et parsemez de streusel. Cuisez 1h jusqu’à ce qu’une lame de test ressorte sèche. Laissez refroidir 10min avant de démouler (prévoir le moule à bords amovibles impérativement!!). Laissez refroidir un peu avant de servir.

Crumbcake1Cc9Cc10

Advertisements