Again, one super easy recipe for a weeknight dinner! Plus, it’s light and healthy, what’s more? I revisited the traditional Niçoise salad with a salmon version because I love this fish so much! But be my guest and try the classic tuna version instead if you want 🙂Encore une recette super facile pour un diner rapide! Et en plus c’est léger et sain, qu’est ce qu’on veut de plus? J’ai revu la salade Niçoise traditionnelle avec du saumon parce que j’adore ce poisson tout simplement! Mais je vous en prie, restez sur le thon classique si vous préférez, ça marche aussi 🙂

 

Ingredients (for 2)

6 small potatoes
200g of fresh green beans
2 eggs
2 Tbsp olive oil
¼ cup capers
200g salmon
8 baby tomatoes
¼ red onion
140g salad of your choice (I go for a spinach baby leaves and lamb’s lettuce mix)
Black olives
Fresh parsley

For the sauce
2 anchovies filets
½ Tbsp mustard
¼ tsp sugar
½ lemon
2 Tbsp olive oil

Ingredients (pour 2)

6 pommes de terre nouvelles
200g de haricots verts frais
2 oeufs
2 cas huile d’olive
¼ cup câpres
200g saumon
8 tomates cerise

¼ oignon rouge
140g salade de votre choix (je prends un mix épinards, mâche)
Olives noires
Persil frais

Pour la sauce
2 filets d’anchois
½ cas moutarde
¼ cc sucre
½ citron
2 cas huile d’olive

Nicoise

How To / Comment on fait

Preheat the oven at 425°F / 220°C at traditional heat.
Préchauffer le four à 220°C à four traditionnel.

Put the potato in a medium pan filled with cold water. Bring to a boil. Add salt. Cook for 15 to 20min. Use a fork to test the cooking. Take out of the water (keep the water) and cut in half.
Placer les pommes de terre dans une casserole moyenne remplie d’eau froide. Porter à ébullition. Ajouter du sel. Cuir 15 à 20min. Utiliser une fourchette pour tester la cuisson. Sortir de l’eau (gardez l’eau) et couper chaque pomme de terre en 2.

Nicoise2Prepare the beans by cutting the edges. Boil the same water and add the prepared beans. Cook for 2min. Transfer to cold water and dry.
Préparer les haricots en les écossant (couper les pointes). Porter l’eau précédente à ébullition et ajouter les haricots. Cuir 2min. Transférer dans de l’eau froide et essorer.

Fichier 12-03-2016 22 42 05Bring the same water to a boil again. Add the eggs and cook for 7 min. Transfer to a bowl of cold water for 5min. Peal. Set aside. Cut in half before serving.
Porter la même eau à ébullition. Ajouter les oeufs et cuir 7 min. Transférer dans un bol d’eau froide 5min. Peler. Réserver. Couper en deux au moment de servir.

Nicoise6Heat 2 Tbsp of olive oil. Add the capers and cook until crisp (about 5min).
Chauffer 2 cas d’huile d’olive. Ajouter les câpres et cuir jusqu’à ce qu’elles deviennent croustillantes (approx. 5min).

Rub the salmon with the previous oil on all sides. Add some salt and pepper and put in the preheated oven for 10-12min to get this perfectly half cooked result.
Frotter le saumon avec l’huile précédente. Saler, poivrer et mettre au four préchauffé 10-12min pour obtenir cette texture mi-cuite parfaite.

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Nicoise5Skin the onion (make sure you take off the transparent skin so you don’t cry) and slice thinly.
Peler l’oignon (assurez vous de retire la pellicule transparente, ça vous évitera de pleurer) et couper très finement.

Prepare the sauce: smash the anchovies, add the mustard, the sugar, the lemon juice, the olive oil, salt and pepper.
Préparer la sauce: écraser les anchois, ajouter la moutarde, le sucre, le jus de citron l’huile d’olive, le sel et le poivre.

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In each large bowl, set the salad and cover with the potatoes, the onion slices, the beans, the egg cut in half and the salmon roughly sliced. Sprinkle with capers, black olives and spread some sauce on top of it all. Sprinkle with fresh parsley!
Dans chaque large bol: répartir de la salade, couvrir de patates coupées en 2, de tranches d’oignon, de haricots et déposer l’oeuf coupé et le saumon grossièrement coupé. Parsemer de câpres et d’olives et verser la sauce sur le tout! Décorer de persil!

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