Feeling summery and yearning for some fresh and light dip? Turn to Greece and its renowned dips! Tzatziki being one of the easiest dips to make!… when you have the right recipe on hand 🙂

Vous vous sentez d’humeur estivale et vous vous damnez pour un apéro frais et léger? Regardez chez nos amis les Grecs et leurs fameuses tartines! Le Tzatziki étant une des plus faciles à réaliser!…. quand on a la bonne recette 🙂

Ingredients

350g greek yogurt
1 cucumber
1 tsp white vinegar
1 Tbsp olive oil
1 Tbsp lemon juice
mint and dill
1 garlic clove, peeled and finely chopped (w/o the spine in the center)
salt, pepper and mild chilli powder

Ingrédients

350g de yaourt grec
1 concombre
1 cac de vinaigre blanc
1 cas d’huile d’olive
1 cas de jus de citron
menthe et aneth
1 gousse d’ail, pelé et haché finement (sans la pointe au centre)
sel, poivre et piment doux

How To / Comment on fait

Roughly take half of the skin off the cucumber. Cut the cucumber in very small dices or, even better, grate it in tiny match-shaped sticks. Add some salt and put in a colander to drain of all the water. This step is essential, make sure you do not skip it! The longer you drain it the better. Press the cucumber with the back of a spoon at the end to take out the excess water. Mix the cucumber with all the other ingredients. You are ready to serve!

Retirez grossièrement la moitié de la peau du concombre. Coupez la chair en tout petits dés ou, mieux, en allumettes fines. Ajoutez un peu de sel puis faites dégorger dans une passoire. Cette étape est essentielle, ne vous avisez surtout pas de la sauter! Moins il y a d’eau le mieux c’est. Pressez le concombre avec le dos d’une cuillère sur la fin pour enlever l’excès d’eau. Mélangez le concombre avec les autres ingrédients. C’est prêt à être dégusté!

Tzatziki2.jpeg

Advertisements