The perfect antipasto to please your guests: it’s cheap, it’s delicious and it’s so easy! I used to buy mine from the Italian place next to our home but you have to pay ludicrous money for 4 or 5 tiny little rolls when you can make loads on your own. The only important thing to keep in mind when making something “simple” is that the quality of the ingredients you’ll use will make the whole difference, here the speck, which I advise you to get freshly sliced at the butcher’s or an Italian take-out. Make sure you have 3 hours ahead of you for the resting time and start rolling!

Le parfait antipasto pour satisfaire vos invités: c’est peu coûteux, délicieux et tellement facile! J’en achetais chez l’italien à côté de chez nous avant, mais c’est beaucoup d’argent pour 4 ou 5 pauvres rouleaux alors que vous pouvez en faire des palanquées par vous mêmes. Néanmoins, ce qu’il faut garder en tête quand on cuisine quelques chose de “simple”, c’est que la qualité des ingrédients fera toute la différence, ici le speck notamment, que je vous conseille d’acheter fraichement coupé chez le boucher ou dans une épicerie italienne. Prévoyez 3h devant vous avec le repos et à vos rouleaux!

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Ingredients (makes 24-28 pieces)

160g of speck – ask for thin slices for involtinis, they should be thin but not be too thin or they’ll break
250g ricotta
125g mascarpone
½ dill bouquet
salt & pepper
olive oil

Ingrédients (pour 24-28 pièces)

160g de speck – demandez des tranches fins pour involtini, elles doivent être fines mais pas dentelle sinon elles casseront
250g de ricotta
125g de mascarpone
½ bouquet de ciboulette
sel et poivre
huile d’olive

How To / Comment on fait

Mix ricotta, mascarpone and the chopped dill. Add salt and pepper to taste.
Mélangez la ricotta, la mascarpone et la ciboulette ciselée. Salez et poivrez à votre discrétion.

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Halve your speck slices in 2. Add 1 tsp of the cheese mixture on one of the edges and roll firmly.
Coupez vos tranches de speck en 2. Déposez 1cc de la préparation de fromage sur un des bords et roulez fermement. 

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Cover your involtinis with olive oil and refrigerate. Leave in the fridge for 2hours or more. Take your invoctinis out of the oil before serving, you’re ready to eat!
Couvrez vos involtinis d’huile d’olive et mettez au frigo. Laissez au frigo 2h ou plus. Sortez vos involtini de l’huile avant de servir, c’est prêt!

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